Kan jij deze logo’s uit je hoofd tekenen?

kan jij deze logos uit je hoofd tekenen

Kan jij deze logo’s uit je hoofd tekenen?

Ik loop rond in mijn huiskamer, te bedenken wat een leuk onderwerp is voor mijn volgende blog bericht. Ik struin het internet af en Google termen zoals; ‘grappige grafische vormgeving’, ‘de meest indrukwekkende logo’s van 2018’ en ‘pasgeboren egel probeert te eten’, dus ja, je raad het al, ik ging van een nieuw blog bericht schrijven al snel naar de vraag.. wat ga ik morgen eten?
Maar toen kwam ik met een leuk idee, gestolen wel. Mijn oud docent en oud collega Cees van Buuren kwam ooit is (in mijn studententijd, old yet?) met een leuk en eenvoudig spelletje.. Hij vroeg ons het logo van NS te tekenen, uit ons hoofd wel is waar. Eitje! Mmmh… of toch niet zo’n eitje? We kregen één hele minuut, en ja, je raad het waarschijnlijk al. Voordat je mij uit gaat lachen om de verschrikkelijk slechte schets, bedenk je het logo van NS en teken het na. Not that easy!
Gelukkig was ik niet de enige die een aantal pijltjes op papier zette en het inkleurde met geel & blauw, er was, als ik mij goed heug, slechts één of twee van de vijftien die het enigerwijs goed hadden geschetst.
Dit was mijn schets:
ns_ramon

Nu, vijf jaar later, bedenk ik mij; wat zullen mijn vrienden tekenen? Wat zullen mensen tekenen die helemaal niet thuis zijn in de grafische vormgeving. Zo vertelde ik mijn vriendin laatst, terwijl we onderweg waren naar een Ben Howard concert in Amsterdam, hoeveel moeite ik er vroeger in stook om het logo van voetbalclub Ajax na te tekenen, dat bracht mij op een idee. En hier zijn we dan, mijn nieuwste blogpost ‘Kan jij deze logo’s uit je hoofd tekenen?’

Ik vroeg mijn vrienden Chris, Roy, Lize, Judith, Erik & mijn vriendin Justine de logo’s van de Politie, NS & Adidas te tekenen en daarvan een foto door te sturen, dit is het eindresultaat.

Logo van de Politie

Politie logo

Logo van de NS

NS logo

Logo van Adidas

Adidas logo

Dank jullie wel, lieve vrienden, dat ik van mijn probleem ook jullie probleem mocht maken. Wil je nou ook een herkenbaar & origineel logo wat moeilijk na te tekenen is, of wil jij je vrienden juist wel zien slagen? Neem contact op met mij en ik hoop je spoedig te mogen helpen!

    2 reacties
    Write a comment