Wat bierbrouwers & grafisch vormgevers gemeen hebben.

Wat bierbrouwers & grafisch vormgevers gemeen hebben

Wat bierbrouwers & grafisch vormgevers gemeen hebben.

 

Naast het creëren van een perfect recept met kwalitatieve ingrediënten hebben bierbrouwers ondervonden dat bij een heerlijk biertje een prachtige fles en bijbehorend etiket hoort. Vandaag heb ik een aantal van de mooiste biertjes uit het schap gepakt en op een rijtje gezet.
In mijn favoriete bier speciaalzaak, Burg Bier in Ermelo hebben ze meer dan 2500 soorten bier, nu snap je waarschijnlijk dat het een hele uitdaging was om er dan maar een paar mee te nemen, laat staan te selecteren welke de mooiste etiketten bevatten, hoogstwaarschijnlijk heb ik er een aantal over het hoofd gezien. Voorop gesteld ben ik geen bier expert of gekwalificeerd überhaupt een wel onderbouwde mening te vormen over de smaak en structuur van deze stuk voor stuk heerlijk uitziende brouwsels, ik ga over de vormgeving, dat is mijn ding.

Kortom, dit zijn de leukst vormgegeven bieretiketten die ik ben tegen gekomen, als de biertjes opgedronken zijn hoop ik er weer een aantal te selecteren en aan jullie te laten zien!

New Orleans Amber Smooth Louis
Hoe gaaf is dit flesje! Een directe eyecatcher met directe en ongegeneerde communicatie. Op de achterkant van de fles staat een leuke en creatief geschreven tekst over trompettist Louis, deze charmante muzikant zal je vriendinnetjes afpakken zodra hij op zijn trompet begint te spelen, dus houd je geliefde thuis, schrijft het etiket.
smooth louis
Tekiller Gose Radler
Een heerlijke Radler stijl biertje met een prachtige illustratie wat lijkt te verwijzen naar Quentin Taratinoz Kill Bill die lijkt in oorlog te zijn met ninja’s met citroenhoofden, haha.
Terwijl onze Beatrix Kiddo met een samurai zwaard een citroen ninja onthoofd heeft ze nog vele ninja’s te gaan om het Radler biertje precies op smaak te brengen, maar het is haar gelukt, wat een heerlijk biertje is dit!? En wat een geweldige illustratie, het enige puntje wat ik kan benoemen is dat het etiket een grove en lugubere uitstraling heeft wat helemaal niet past bij de frisse biersmaak van de Tekiller. Maar al-om-al een heerlijk biertje met een ware eyecatcher als etiket!
tekiller
Hammerhead Cold Brew Coffee Stout
Ik ben een groot fan van haaien, dan is het ook onmogelijk voor mij om dit biertje in de schappen te laten staan. De Hammerhead, gebrouwen door Brewpub De Kromme Haring & The Village Coffee in Utrecht. Straightforward donker biertje met een donker etiket waar een illustratie te zien is van een hamerhaai dat word ingewikkeld door een paling? De link weet ik even niet te leggen maar de illustratie is prachtig en simplistisch vormgegeven, echt mijn stijl!
Daarnaast even snel een shout out naar The Village Coffee in Utrecht, afgelopen weekend bezocht omdat het werd aangeraden door een goede vriend van mij genaamd Mitchell, die momenteel in Utrecht woont. Hij vertelde mij dat er een ongelofelijke goede sfeer hangt en dat zij hele goede koffie serveren, als het één ding is waar ik meer van houd dat bier, dan is het wel koffie! En inderdaad; een geweldige sfeer met super vriendelijk personeel en nog belangrijker; heerlijke koffie! Go there!
hammerhead
Inktvis Black IPA
En nu, mijn persoonlijke favoriet, de door Brouwerij De Kromme Haring gebrouwen Inktvis Black IPA.
Wat mij direct aanspreekt aan dit biertje is de roze inktvis die zojuist twee duikers te pakken heeft met haar tentakels. Maar als je goed kijkt lijken de duikers het helemaal niet erg te vinden, sterker nog, ze tappen iets van de inktvis af wat rechtstreeks een flesje bier in gaat, is het wellicht hun geheime ingrediënt? I’ll guess we’ll never know!
Samenvattend: Een prachtig bieretiket met mooi vormgegeven letters en illustratie. Goed gebruik van kleur en contrast, makkelijk leesbaar en een frisse zelfs jeugdige uitstraling.
inktvis
Dit was mijn blog bericht over de leukste en mooiste bieretiketten die ik ben tegengekomen bij mijn meest favoriete bierwinkel in Ermelo. Ik zal heel eerlijk zijn, ik ben niet zo gewend blog berichten te schrijven maar ik vind het heel erg leuk om te doen en hoop het ook lang te mogen doen en er steeds beter in te worden, daar kan ik altijd hulp bij gebruiken, dus zie je ruimte voor optimalisatie? Spreek me aan of mail me via mijn contactformulier, alvast bedankt!

Heb je een bierbrouwerij of een andere vorm van onderneming dat een mooi vormgegeven etiket nodig heeft en wil dit realiseren met een lokale grafisch vormgever uit Harderwijk? Neem dan contact met mij op!